Guldvärd förvaring
 

Såå glada att vi bestämde oss för att göra i ordning under trappan! Nu behöver man (läs mathilda) inte bli äcklad varje gång man går in där, haha...

Billig färg, billigaste hyllplanen från ikea, billiga konsoler, en lampa och en bit heltäckningsmatta som blev över från vår garderob - kostade inte många hundralappar det här och det är ju verkligen ett plus!

Men vilken skillnad så pass lite kan göra.

Måla måla måla

I början på maj hände det mycket med huset, rent utseendemässigt. Det var äntligen dags att måla om panelen. Vi åkte till Happy Homes här i Ljungby en eftermiddag för att köpa färg, där blir man alltid lika bra bemött av den trevliga och kunniga personalen. Kulör hade vi tittat ut sedan ett tag tillbaka och det blev en mörk gulaktig grå ton från Jotun som heter Labrador, knutar och foder blir vita.  

Vi blev grymt nöjda med resultatet och påpekar än idag vilken otroligt stor skillnad det blev. Inte bara skillnad för att det gick från ljust till mörkt, utan för att husets "känsla" är helt annorlunda. Känns mycket fräschare nu!

Ska bli kul att se när allt är helt färdigmålat, men det kan ju nästan inte bli annat än himla bra med tanke på hur bra det redan ser ut!

Long time no see
 
 
 
 
Vi får väl erkänna att vi ligger en rätt så bra bit efter med uppdateringen här... skäms på oss.
 
Hur som helst har vi kommit långt med altanbygget! Just nu är vi i full gång med att spika upp ytterpanelen och när den är uppe ska det sättas upp staket runt trädäcket + byggas en trappa.
Altanen är redan flitigt använd och vi känner på oss att den kommer bli ännu mer använd när den är helt färdigbyggd och inredd. Känns skönt, en liten tygnd som släpper från axlarna. Då vet vi liksom att det var rätt beslut vi tog när vi bestämde oss för att bygga den.
 
Målet var att vi skulle kunna använda den till midsommar och det målet klarade Gustav med bravur (med liiiite hjälp av mig). Och stort tack till alla som hjälpt till! 
Nästa stora steg är bandtäckning av taket, det ser vi fram emot!
 
Och som ni ser på bilderna har huset fått ny färg, kommer ett inlägg sen med bättre bilder.