Projekt: altanen

Denna berömda altan... Vi har funderat mycket och länge på hur vi ska göra med den. Det första vi kom fram till var att det inte gick att ha kvar den som den var – eftersom den var i så dåligt skick.

Men efter mycket velande tog vi beslutet att riva hela och bygga nytt. Altanen kommer dock bli mindre och istället ha ett trädäck i ena änden. Då kan vi njuta ordentligt av sen kvällssol, skönt!

Så istället för tre fönsterpartier blir det två stycken, skjutdörrarna flyttar vi över på andra kortsidan och sätter ett runt fönster (som tidigare suttit i vardagsrummet) på sidan där dörrarna först satt.

Magkänslan säger att det kommer bli väldigt bra så nu är det bara att köra på. I helgen river vi det som är kvar!

Under trappan vår
 
 

När motivationen inte är sugen på att ta sig an större projekt får man ge sig på dem mindre. Den här gången blev det utrymmet under trappan! Hittills har det varit ett sådant ställe där vi samlat massa skräp och grejer vi inte haft något speciell plats till. Men under påskhelgen rensade vi och huu vad grejer..!

Tanken är att det ska bli förvaring till skor, ytterkläder och andra saker man inte vill ha framme. Så vi började med att fylla igen alla springor (och detta gjorde faktiskt att trappan slutade gnissla nästan helt! så det är ett litet tips till er med knarriga trappor - sätt igen springorna undertill med t.ex. fog) sedan målade vi det mesta vitt för att ljusa upp då det förut var vääldigt mörkt där under. Men mycket längre än så har vi inte kommit..

Vi har tänkt att det ska vara hyllplan på väggen och trådbackar under själva trappstegen - men frågan är ifall det ger maximalt med förvaring?

Kom gärna med idéer!

Liten update
 

Den senaste tiden har det inte hänt så mycket här hemma när det gäller renovering – om man inte räknar med en liten list vår valp, Stella, rev ner för någon dag sedan. Den satt tydligen inte bra där…

Men för några helger sedan bytte vi dem sista fönsterna på huset. Med fönsterna vi bytt tidigare har det inte skett någon drastisk förändring förutom med dem man ser på bilden, men den här gången blev det väldigt stor skillnad då vi plockade bort spröjsade fönster på övervåningen som vi tror suttit där sedan huset byggdes.

Ut med gamla fönster, som för övrigt knappt gick att öppna eller stänga, och in med nya fräscha elitfönster!